- Trafik Kazası Tazminatı
- Tazminat Hesaplama Programları
- Araç Değer Kaybı Hesaplama
- Trafik Kazası Tazminat Hesaplama 2025
- İş Kazası Tazminat Hesapla
- Trafik Kazası Tazminat Hesaplama
- Yaralanmalı Trafik Kazası Tazminatı Hesaplama
- Ölümlü Trafik Kazası Sigorta Tazminatı
- Tren Kazası Tazminatı Hesaplama
- Tazminat Hesaplama
- Destekten Yoksun Kalma Tazminatı Hesaplama
- İş Kazası Tazminatı
- İşçilik Alacakları
- Tazminat Davası Avukatı
Tazminat Hesaplama
Tazminat hesaplama terimi özellikle hukuki süreçlerde çokça karşımıza çıkmaktadır. Vatandaşlar ne kadar para alacağını basit yöntemlerini tercih ederek bir sonuca ulaşmaya çalışabilirler. Ancak bu sonuçlar ne kadar sağlıklı olur tartışılır. Burada, sitemiz üzerinden verdiğimiz hizmet ile vatandaşların ne kadar tazminat alırım sorusuna karşılık bulmalarına yardımcı olacağız.
Hesaplamaları Nasıl, Neye Göre ve Kim Tarafından Yapılıyor?
Dava sonucunda alınacak paranın tutarı uzman bilirkişiler tarafından Hesaplanmaktadır. Kişinin ne hakkında tazminat istediğine bağlı olarak bu hesaplamalar yapılır. Yani her tazminat farklı hesaplanır. Ama olay ne olursa olsun devam eden yargı süreci sonunda Tazminat hesaplama bilirkişi raporu ile sonuca ulaşılır. Dışarıdan alacağınız rapor ile davanızı güçlendirebilirsiniz. Ya da sizin yaptığınız resmi evrak niteliğinde olmayan hesaplamalar ile en azından ne kadar tazminat alacağınızı bilirsiniz. Ve ona göre hareket edersiniz.
Tazminat Hesaplama ; Zarara Uğrayan Kişilerin Maddi Zararlarını Karşılamak İçindir.
Neden Tazminat Davası?
Tazminat kelimesi ile hayatımızın her alanında karşılaşabiliriz. Çok geniş kapsamlıdır. Güncel yaşam içerisinde cereyan eden bütün olayları tazminat ile bağdaştırabilirsiniz. Mesela bir arkadaşınız size ortam içerisinde bir ithamda bulundu ve sizi küçük düşürdü. Ya da iş yerinde yöneticiniz aynı şeyi yaptı. Siz bununla alakalı olarak ceza anlamında bir yaptırım için harekete geçebilirsiniz, nasıl bir sonuca ulaşacağınız hukukun bileceği iştir. Ancak karşı tarafın en çok canını acıtacak olan ödeyeceği tazminattır. İncinen kişi açacağı tazminat davası ile hem haklılığını ispat eder. Hem karşı tarafa bir ders vermiş olur.
Yaşanan birçok olayın cezai olarak karşılığı bulunmayabilir. İşte bu yüzdendir ya haberlerde çok defa duyarız. Siyasiler ya da ünlüler bir konuda haklı olduklarını kanıtlamak için sembolik rakamlı da olsa tazminat davaları açarlar.
Açılan tazminat davalarında alınacak bakiyeyi belirleyen birçok etken vardır. Bu etkenler ne tür bir Tazminat Davası açacağınıza bağlıdır. Kaza geçirmiş olabilirsiniz, iş yerinden ayrılıyor olabilirsiniz, hakarete uğramış olabilirsiniz, yaşadığınız olaydan dolayı maddi kayıplar yaşamış olabilirsiniz. Bu örnekler çoğaltılabilir. Tazminat hesaplama bilgileri doğrultusunda hesabı yapacak olan aktüer uzman dosya üzerinde manuel olarak çalışır ve bir raporlama ile ne kadar tazminat alınacağını ortaya koyar.
Yıllara göre Tazminat Hesaplama Limitleri
Hesaplama kriterleri yıllara göre farklılık gösterebilir. Alt limitler ve üst limitler sürekli değişmektedir. Trafik Kazaları tazminatları üzerinden örnek verecek olursak
2020 – 410 bin lira | 2015 – 290 bin lira |
2019 – 390 bin lira | 2014 – 268 bin lira |
2018 – 360 bin lira | 2013 – 250 bin lira |
2017 – 330 bin lira | 2012 – 225 bin lira |
2016 – 310 bin lira | 2011 – 200 bin lira |
Yukardaki tabloda görüldüğü üzere her geçen yıl trafik sigortası tazminat limitleri artmıştır. İşçi alacakları da bu şekildedir. Ve diğer tazminat kalemleri de böyledir. Üst limitler Ve alt limitler bir başka söyleyişle taban ve tavan fiyat uygulamaları güncellenmektedir.
Tazminat Hesaplama Nasıl Yapılıyor?
Bir işten zarar gören vatandaş mağduriyetini gidermek için ve özellikle karşı tarafa bir ders vermek için tazminat davası yolunu tercih eder. Ancak vatandaşın kafasındaki en büyük soru işareti şudur. Ben böyle bir işe giriştim ancak sonucu ne olur, ne kadar tazminat alırım der.
Bu aşamada devreye tazminat hesaplama formülü ya da formülleri girer. Ancak vatandaşın bu hesaplamayı yapacak bir eğitimi ve donanımı yoktur. Daha çok internet üzerinde bulunan programlar kullanılır. Bu programlar üzerinde bilgiler girilerek bir sonucu ulaşılır. Hesaplama uygulaması üzerinden yapılan hesaplamalar az çok ne kadar tazminat alacağınız hakkında size fikir verebilir.
Hesaplama avukat vekiller tarafından yapılmaz. Mağdur kişinin bunu iyi bilmesi gerekmektedir. Zira avukat bir hukukçudur, aktüerya uzmanı değildir. Tazminat hesaplamaları mahkeme aşamasında yine hâkimler tarafından da yapılmaz. Davayı açtığınız mahkemenin hâkimi dosya da tazminat hesaplaması yapılması için bir bilirkişi atar. Ve dosyaya atanan bilirkişi Bu dosya da bulunan verileri baz alarak bir sonuca ulaşır. Ancak bilirkişilerin yaptığı hesaplamalar manuel’dir. El ile yapılır çünkü her hesaplamanın değişenleri farklıdır. Tazminat Hesaplama yöntemi farklıdır. İşte bu yüzden bilirkişi ataması yapılır. Yoksa koskoca mahkemelerin, Türk yargısının bir tazminat hesaplama programı yapacak gücü kudreti yok mudur? Özetle doğru sonuca ulaşmak, hak kaybına uğramamak için hesaplamalar el ile yapılır.
Tazminat hesaplama online olarak sistemimiz üzerinden yapabilirsiniz. Yaptığınız hesaplamaları anında görebileceğiniz sistemimiz burada vatandaşlara hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Tazminat hesaplama formu vasıtasıyla da alacağınız tazminat miktarını öğrenebilirsiniz. Formu doldurarak bize ulaştırmanız yeterli olacaktır. Karşılığında hiçbir ücret talep etmeden ekip arkadaşlarımız sizlere yardımcı olacaktır. Detaylı hesaplama ve raporlama yaptırmak istiyorsanız. Lütfen Bizimle iletişime geçiniz.